KUŘECÍ MASO S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ, ZELENINOU A VAJÍČKEM


 Potřebujeme:

- 2 menší červené cibule
- Kousek mrkve
- Žlutou papriku
- Pórek
- Růžičkovou kapustu
- cca čtvrtku květáku
- Kuřecí maso
- Vejce
- Sůl
- Koření dle chuti

Červenou cibuli si nakrájíme na měsíčky a osmahneme na másle. Přidáme kuřecí maso, které jsme nakrájeli na malinké kostičky a okořenili dle chuti. Dále přidáme žlutou papriku nakrájenou na tenké proužky, mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a kousek pórku na kolečka. Podlijeme jen mírně vodou či vývarem, dokud vše nezměkne a dokud se voda nevypaří. Mezitím si očistíme růžičky kapusty (měla jsem jich cca 10), necháme chvíli povařit v osolené vodě a jakmile změknou, vytáhneme a slijeme pod studenou vodou. Poté je přidáme na pánev k ostatním ingrediencím.
Až nám vše změkne a voda se vypaří, přidáme květákovou rýži, kterou jsme si předem nachystali, promícháme a na závěr přidáme jedno vejce. Ještě minutku restujeme a je hotovo.
Ozdobíme bylinkami. Použila jsem pažitku a koriandr.





Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

MINI PALAČINKY

ROZMARÝNOVÉ TYČINKY

DÝNĚ S KVĚTÁKOVOU RÝŽÍ A MOZZARELOU, KUŘECÍ PRSO